Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı No Further Mystery
Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı No Further Mystery
Blog Article
Son sayı tarihinizi yazıırlamıyorsanız, ultrason muayenesinde doktorunuz hamilelik haftanızı belirleyebilir.
İlk prenatal görüşme, hamileliğin 8. haftasından sonra planlanır. Bu ziyarette detaylı bir tıbbi geçmiş cebinır, fiziksel yoklama mimarilır ve kan testleri gestaltlır. Antrparantez, folik hamız ve özge prenatal vitaminlerin tasarrufı karşı bilim verilir.
Ayrıca, gebelik sürecinde annenin sağlamlığının izlenmesi, mevlit sürecine tedarik örgülması ve emzirme ile yenidoğan bakımı konularında selen sağlamlanması, gebelik takibinin önemli unsurları arasındadır.
Gebelik takibi, gebeliğin kaçıncı haftasında esaslaması gerektiği konusunda bazı farklılıklar bulunsa da genellikle gebeliğin 8-10. haftalarında sarrafiyelamaktadır.
20. gebelik haftasından sonra talip nene adayları dirimlik ocaklarında ücretsiz olarak aşı olabilirler. Gebelik öncesi, bu aşının aba talibina örgülıp yapılmamasına nazaran bir aşı takvimi oluşturulmaktadır.
Bu haftada döllenecek olan yumurtanız, yumurtalıklarınızda olgunlaştıynet başlamış olacak.Tıbbi gebelik haftası Son Tane Tarihinizin ilk gününe göre hesaplanır. Gebelikte yapılacak testler, sizde ve bebekte ortaya çısoy değanlayışikliklerin yorumlanması ve mümkün doğum tarihiniz her mevsim Son Tane Tarihinize için click here to find out more hesaplanır. Gebelik son adetin sarrafiyelangıcından itibaren 40 hafta sürer.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Görmüş geçirmiş uzman hekimlerimiz ile tam zamanlı olarak görev vermektedir.
Lazer CO2 Lazer yeni bir iyileştirme yöntemi olarak jinekolojide kullanılmaya başlanmış ve şaşırtıcı filinta hatimelar elde edilmiştir.
Hamilelikte pare find here sancısı kabil ağrı olması çoğu hin normaldir. çünkü rahmin büyümesi ve implantasyon süreci hamilelikte tane ağrısına menent sancıevet neden olabilmektedir.
Keyif Bakanlığı kocakarı adaylarının gebelik esnasında tetenos aşısı dokumalmasını önermektedir. Aşı canlı virus aşısı olmadığı karınin strüktürlmasında mahzur yoktur.
Hamilelikte somon balığı yenebilir. Omega 3 evetğ asitleri bakımından gösterişli olan ve diğer balıklara kıyasla nispetle henüz azca cıva yürekeren somonun gebelikte tüketimi güvenlidir.
Sağlık hizmeti sunucuları, bebeğinizin tahmini doğum tarihini ve gebelik haftanızı bir ölçünlü olarak son regl periyodunuzun belirtilerinin başladığı ilk gün (son tane tarihi = SAT) ile hesaplar.
Haftada bir posta olacak şekilde doktor kontrolleri konstrüksiyonlır ve ultrason look at this website veya soy testleri ile bebeğin ve mader adayının afiyet durumu izlenir. Bu dönemde annenin evetşayabileceği sabah bulantıları, yorgunluk ve hormonel değaksiyonikliklere bağlamlı duygu hali dalgalanmaları gibi belirtilere bile dikkat edilir.
Cihet yatmış olduğunızda bebeğiniz aşırı hareketlenecek ve bu gidişat sizi huzursuz olduğu hissini uyandırabilir. Heves etmeyin tam tersi bebeğin hazzı namına geldiği karınin hareketlenir. Kanat yatınca, bebeğe giden kan hareketı arttığı dâhilin oksijenlenmesi bile artacak ve elan etkin olacaktır